BiH

Lažno popunjavao putne naloge i naplatio 28.000 KM, a na sve kaže: “Ja sam sto godina po parlamentima i znam šta radim!”

Jasenko Tufekčić je od Doma naroda PFBiH naplaćivao gorivo i dnevnice za dolazak u Sarajevo, upisujući u putne naloge netačne podatke.

Jasenko Tufekčić - CIN.ba

Advertisements

Jasenko Tufekčić obično dvaput nedjeljno putuje automobilom iz Livna u Sarajevo i nazad. On je delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (PFBiH) koji mu plaća troškove putovanja i dnevnice. Tufekčić je za dvije godine naplatio najmanje 28.000 maraka na osnovu 164 putna naloga. Njegove kolege su u istom periodu zajedno imale duplo manje putnih troškova.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je otkrio da je Tufekčić u Sarajevo dolazio autom Stranke demokratske akcije (SDA), dok je u putne naloge upisivao da koristi lični automobil. Od Doma naroda je dobijao novac za gorivo i dnevnice za putovanje u Sarajevo, ali neki dokumenti pokazuju da je istovremeno bio i u Tomislavgradu…

Putni nalozi Jasenka Tufekčića – CIN.ba

Jasenko Tufekčić je u Sarajevo dolazio službenim vozilom KOSDA Livno. U putne naloge za pravdanje troškova je upisivao netačne podatke.

Tufekčić je u 2015. i 2016. godini imao zakazane obaveze tokom 89 dana. Radi se o sjednicama Doma, kolegija i komisija te događajima koje su organizovale druge institucije. Međutim, on je podnio skoro dvostruko više putnih naloga. Pritom uglavnom nije upisivao precizne razloge dolaska u Sarajevo, već je navodio da dolazi zbog “obavljanja redovnih djelatnosti”.

“Najveći broj puta je dolazio tako kad nema ni kolegija, ni kluba, ni radnog tijela”, rekao je za “CIN” sekretar Doma naroda PFBiH Izmir Hadžiavdić.

Nakon što su uočene nepravilnosti u njegovim putnim nalozima, Administrativna služba je Tufekčiću prestala isplaćivati naknade za putovanja.

“Pa, to je van pameti. Ja sam čovjek koji je sto godina po parlamentima, znači, prije svega vodim računa o sebi da nekim svojim potezom ne bih napravio nešto loše”, rekao je Tufekčić u telefonskom razgovoru sa novinarima. Kasnije je odbio govoriti za CIN.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh