BiH

Bihać: Zbog zamućenja preporučuje se prokuhavanje vode za piće

U redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH, navedeno je da je na području Bihaća došlo do povećane mutnoće pitke vode.

Voda - Kutakzena.com

Naime, kako se navodi, usljed nepovoljnih hidrometeoroloških prilika došlo do povećane mutnoće pitke vode na izvorištima vodoopskrbnog sistema grada Bihaća, što je ustanovljeno analizom.

Advertisements

Potrošačima se preporučuje preventivno prokuhavanje i puštanje vode da se istaloži, prije upotrebe za piće…

Također, u izvještaju se navodi da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao Žuti nivo upozorenja za područje Kantona Sarajevo, zbog pojave magle po kotlinama.

Kada je riječ o zagađenju okoliša, prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za 25. decembar odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Bukinje, Lukavac i Mobilna: Kalesija, dok je na lokalitetima Skver, BKC i Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh