BiH

Bihać: Zbog zamućenja preporučuje se prokuhavanje vode za piće

U redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH, navedeno je da je na području Bihaća došlo do povećane mutnoće pitke vode.

Voda - Kutakzena.com

Naime, kako se navodi, usljed nepovoljnih hidrometeoroloških prilika došlo do povećane mutnoće pitke vode na izvorištima vodoopskrbnog sistema grada Bihaća, što je ustanovljeno analizom.

Potrošačima se preporučuje preventivno prokuhavanje i puštanje vode da se istaloži, prije upotrebe za piće…

Također, u izvještaju se navodi da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao Žuti nivo upozorenja za područje Kantona Sarajevo, zbog pojave magle po kotlinama.

Kada je riječ o zagađenju okoliša, prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za 25. decembar odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Bukinje, Lukavac i Mobilna: Kalesija, dok je na lokalitetima Skver, BKC i Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh