BiH

Porezna uprava će vršiti kontrolu ugostiteljskih objekata, mora se prijaviti muzika uživo: Kazne od 500 do 10.000 KM

Porezna uprava FBiH poziva porezne obveznike koji organizuju izvođenje žive muzike da blagovremeno izvrše svoje zakonom propisane obaveze.

Sarajevo - Fena.ba

To uključuje da tri dana prije početka organizovanja žive muzike u ugostiteljskom objektu prijavite dan početka i dan završetka organizovanja žive muzike, piše “Patria”…

Porezni obveznici također moraju da podnesu prijavu o obračunatoj i plaćenoj komunalnoj taksi za izvođenje muzike uživo nadležnoj poreznoj ispostavi, u propisanom roku, odnosno u skladu sa kantonalnim zakonima.

“Sa izvođačem žive muzike zaključite ugovor o autorskom djelu, odnosno obračunate, obustavite i prijavite porez na dohodak, doprinos za PIO/MIO i doprinos za zdravstveno osiguranje i to prilikom svake isplate autorskog honorara izvođaču”, navode iz PU FBiH.

Neizvršavanjem ovih obaveza poreznim obveznicima prijete i novčane kazne u iznosu od od 500 KM do 10.000 KM za pravno lice i novčane kazne za odgovorno lice u pravnom licu u iznosu od od 200 KM do 2.000 KM, novčane kazne za fizičko lice u iznosu od od 200 KM do 3.000 KM.

Pred nastupajuće novogodišnje praznike, Porezna uprava Federacije BiH će na području Federacije BiH izvršiti pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata radi provjere zakonitog organizovanja muzike uživo.

Pozivamo vas da izvršite navedene i druge porezne obaveze, u skladu sa poreznim i drugim propisima, jer cilj Porezne uprave Federacije BiH nije kažnjavanje poreznih obveznika.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh