BiH

Crnadak pripadnicima OSBiH iz bh. entiteta RS: “Čestitam vam sve dolazeće praznike, a posebno 9. januar”

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uputio je otvoreno pismo svim pripadnicima Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH iz bh. entiteta Republike Srpske povodom nedavne izjave predsjednika entiteta RS Milorada Dodika.

Oružane snage BiH - Facebook

Advertisements

“Povodom izjave Milorada Dodika, predsjednika (bh. entiteta) Republike Srpske, u kojoj vam je poručio “da vas ne doživljava kao naše”, kao ministar koji u Vijeću ministara BiH predstavlja (bh. entitet) Republiku Srpsku, želim vam poručiti da smatram da je ova izjava pogrešna i štetna, te da predstavlja isključivo lični stav gospodina Dodika. Uvjeravam vas da vas narod (bh. entiteta) Republike Srpske doživljava svojim, te da pripadate (bh. entitetu) Republici Srpskoj, jer vi jeste narod i dijelite sve dobro i loše sa narodom (bh. entiteta) Republike Srpske”, naveo je Crnadak.

Istakao je da je kao nekadašnji zamjenik ministra odbrane iz srpskog naroda upoznao mnoge od pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH te se “lično uvjerio da među njima ima mnogo bivših boraca Vojske RS-a, članova porodica poginulih boraca, vrijednih i čestitih ljudi, koji samo žele da u miru rade svoj posao i da se zajedno sa drugim narodima okrenu budućnosti”, piše “Aandolu Agency”.

“Pozivam vas da nastavite obavljati svoje dužnosti vojnika, podoficira, oficira, generala, civilnih lica i državnih službenika na profesionalan i dostojanstven način, poštujući Dejtonski sporazum i brojne ustavne i zakonske mehanizme zaštite pozicije srpskog naroda i (bh. entiteta) Republike Srpske, kao i njihove uloge u funkcionisanju sistema odbrane u BiH. Poput vaših kolega iz SIPA-e, Granične policije, OSA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te svih drugih iz (bh. entiteta) Republike Srpske zaposlenih u državnim institucijama, najbolje ćete pomoći svom narodu, kao i svim ostalim u BiH, odgovorno radeći svoj posao, poštujući zakone i čuvajući (bh. entitet) Republiku Srpsku. Na kraju, čestitam vam sve dolazeće praznike, a posebno 9. januar, Dan (bh. entiteta) Republike Srpske, kao dan koji mora da bude dan jedinstva u (bh. entitetu) Republici Srpskoj, a ne dan podjela”, naveo je Crnadak.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh