BiH

Čović: “Godina će biti puna suficita, ideja i investicija”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović je, obraćajući se prisutnima na božićnom prijemu čiji je on domaćin bio večeras u Sarajevu, kazao da nas je predpraznična radost iznova okupila i dala nam priliku da kroz nesvakidašnje pozitivni duh Božića posmatramo životnu svakodnevnicu.

Dragan Čović- Screenshot/YouTube

Čović je nakon uvodnog obraćanja dao i izjavu za medije u kojoj je kazao da će naredna godina sigurno biti bolja od trenutne, jer “će se svi truditi da urade ono što nisu u protekle 2 godine”.

“Ona će svakako biti bolja nego 2017. Ne zbog toga što ćemo se mi posebno potruditi i nešto napraviti, nego zbog toga što smo stvorili preduslove da u izbornoj godini uvijek svi čine sve da se pokažu kao uspješni. Tako da iduće godine očekujte gradnju cesta koje nismo gradili zadnje dvije godine, energetskih postrojenja koja također nismo gradili protekle dvije godine”, kazao je Čović za bh. medije…

Dodao je da se ni iduće godine neće dobiti kandidatski status, te da će suštinske promjene čekati naredne izbore.

“Istina, završili smo Evropski put onim pitanjima kojim smo trebali. Iduće godine sasvim je izvjesno da nećemo dobiti kandidatski status jer smo svima u svijetu pokazali da šaljemo potpuno različite impresije iz BiH o potpuno istoj stvari za koju smo se nekad dogovorili. Ali, svi stanovnici BiH će živjeti bolje jer ćemo se mi svi jako truditi da pokažemo da smo najbolji političari. Godina će biti puna suficita na svakom nivou vlasti i puna novih ideja i investicija. Suštinske promjene će čekati, siguran sam, naredne izbore”.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh