BiH

Skupština Brčko distrikta usvojila Nacrt zakona o zabrani pušenja

Skupština Distrikta Brčko, na današnjoj sjednici u drugom čitanju, usvojila je Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda.

No image - Haber.ba

Zakon je usvojen uz četiri amandmana, tri Kluba zastupnika SNSD-a i jednog Kluba zastupnika HDZ-a BiH.

U skladu s ovim zakonom, vlasnicima ugostiteljskih objekata do 50 kvadratnih metara se omogućava da se opredijele je li njihov objekt za pušače ili nepušače, što će biti vidljivo označeno…

Za sve druge javne objekte, posebno objekte gdje se poslužuje ili prodaje hrana, je izričita zabrana upotrebe duhana i duhanskih proizvoda.

“U ugostiteljskim objektima vjerovatno neće biti fizičkih barijera, nego bi zona za pušače i nepušače bila vizualno označena, ali ćemo insistirati da u objektima u kojima se konzumira hrana pušenje bude zabranjeno, a sve radi zaštite zdravlja stanovništva”, izjavila je nedavno Zastupnica Lidija Ljubojević iz SDS-a, predlagateljica Zakona.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh