BiH

Više od stotinu tačaka dnevnog reda na današnjoj sjednici Parlamenta BiH

Više od stotinu tačaka na dnevnom je redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Zgrada Parlamenta BiH - Parlament.ba

U predloženom dnevnom redu sjednice je Izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja budžeta bh. institucija BiH za 2016. godinu, Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2016. godinu i pojedinačne revizorske izvještaje za 74 institucije BiH za prošlu godinu.

Ured za reviziju sačinio je ove izvještaje, a za 10 institucija dato je mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje od kojih je osam dobilo mišljenje s rezervom na usklađenost sa zakonima i propisima, dok su dvije u odnosu na finansijske izvještaje…

Za 40 institucija revizori su dali pozitivno mišljenje uz skretanje pažnje, a za 23 čisto pozitivno mišljenje, dok se u jednom slučaju Ured za reviziju suzdržao od davanja mišljenja.

Poslanici bi trebali dati svoj stav na Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama, kojim se se želi unaprijediti finansijska stabilnost, pojačati transparentnost i izvršiti usklađivanje s direktivama EU. Ovaj Prijedlog je utvrdilo Vijeće ministara, a predložio Upravni odbor Agencije za osiguranje depozita.

Na dnevnom redu sjednice je i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2016. godinu čiji je podnosilac Predsjedništvo BiH, a poslanici bi se trebali izjasniti i o izmjenama Zakona o akcizama u BiH čiji su predlagači poslanici Nezavisnog bloka.

Predstavnički dom Parlamenta BiH će na sjednici razmatrati i Izvještaj o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma za 2016. godinu, Izvještaj o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH i Informaciju o stanju u oblasti stranih direktnih investicija u BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh