Politika

Danas sjednica Vijeća ministara BiH

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, 12. po redu, bit će održana danas, s početkom u 11.00 sati, u zgradi institucija BiH.

Vijeće ministara BiH - vijesti.ba

Na dnevnom redu, između ostalog, naći će se Nacrt sporazuma o zajmu (programski zajam za razvojnu politiku zdravstvenih sektora u Bosni i Hercegovini) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt odluke o ratifikaciji Dodatka sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, a koje je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH također je u proceduru uputilo Prijedlog odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicijskom grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke 27. april 2017. godine za projekt Koridor Vc “Izgradnja dionice autoputa Svilaj – Odžak” (WBIF CF 1006 BIH TRA), najavljeno je iz Vijeća ministara BiH, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh