BiH

Goražde: Članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije potpisali otkaze

Nakon što se niko od predstavnika Vlade BPK Goražde nije pojavio na potpisivanju ranije usaglašenog kolektivnog ugovora, a na poziv Sindikata doktora medicine i stomatologije u BPK Goražde, članovi Sindikata pristupili su pojedinačnom potpisivanju otkaza.

Sindikat doktora medicine i stomatologije u BPK Goražde - Avaz.ba

Advertisements

“Očekujemo da sutra, u jutarnjim satima, razgovaramo sa premijerom BPK Goražde i još jednom otvorimo mogućnost rješenja ovog problema, prije nego naše otkaze i zvanično predamo na protokol”, kazao je predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije, dr. Fahrudin Balijagić.

Iz Sindikata su istakli da su 14. decembra, sa pregovaračkim timom Vlade BPK, premijerom, ministricom zdravstva i ministrom finansija, direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK i sekretarom Vlade, u prisustvu predsjednika Federalnog sindikata, precizirali sporazum po kojem bi satnica iznosila 2.11 KM, koeficijenti za obračun plaća doktora bili bi povećani za 0.7, što bi rezultovalo povećanjem njihovih plaća za oko 300 KM…

“Potpisivanje sporazuma dogovorili smo za ponedjeljak, a danas je srijeda i nas još uvijek ne zovu na potpisivanje. Jutros smo se okupili i resornoj ministrici poslali urgenciju da se potpiše taj precizirani ugovor, čime bi prestao naš štrajk. Ako se to ne desi, sve kolege, nas 50 doktora, članova Sindikata, od toga 30 specijalista, prinuđeni smo da podnesemo kolektivni otkaz. Pojedinačno ćemo se svi potpisati, iz razloga što više ovo ne možemo da trpimo”, izjavio je Balijagić, na jutrošnjem okupljanju Sindikata.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh