BiH

Zbog otvaranja južne rute povećan broj ilegalnih migranata u BiH

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine saopštilo je da je zbog otvaranja južne rute, koja ide preko Albanije i Crne Gore, u proteklom periodu došlo je do značajnog povećanja broja ilegalnih migranata u BiH.

Pojačana kontrola granice - 6yka.com

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, zbog povećanog broja ilegalnih migranata kapaciteti Azilantskog i Imigracionog centra u potpunosti su popunjeni.

S ciljem rješavanja ovog problema bit će zatražena pomoć i drugih institucija, a u narednom periodu će biti održan sastanak sa predstavnicima Crne Gore i Hrvatske, preko čijih teritorija trenutno prolazi najveći broj migranata, u cilju poduzimanja zajedničkih mjera…

Osim toga, bit će poduzete strožije kontrole kako bi se spriječio ulazak ilegalnih migranata na teritoriju BiH, ali i rigoroznija borba protiv krijumčara ljudima.

O mjerama za rješavanje pogoršane situacije u ovoj oblasti, danas je u Sarajevu razmatralo Koordinaciono tijelo za pitanja migracija u Bosni i Hercegovini, kojim je predsjedavao ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh