BiH

Završeni radovi na trajnoj regulaciji toka rijeke Bosne u općini Vogošća

Radovi na trajnoj regulaciji toka rijeke Bosne su završeni, a lokalitet na kojem su izvođeni radovi su obišli predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save, Općine Vogošća i izvođača radova.

Radovi na regulaciji toka rijeke Bosne - PR/Haber.ba

Advertisements

Agencija za vodno područje rijeke Save osigurala je sredstva u iznosu od 200.000 KM, a izvođač radova, kompanija “Termo-beton” iz Breze, imao je rok od 120 radnih dana za završetak projekta čiji je cilj da se spriječi štetno djelovanje voda na ovom području.

Predstavnici Općine Vogošća kazali su da su osim radova na desnoj obali ušća rijeke Ljubina u rijeku Bosna, koja je usljed ranijih poplava bila većim dijelom oštećena što je ugrožavalo gasovod i stambene objekte u neposrednoj blizini, urađena je i lijeva obala u dužini oko 70 metara i to u ulici Lug, u dijelu koji je najviše plavio…

Općina Vogošća je prema Agenciji za vodno područje rijeke Save podnijela zahtjev da se i u 2018. godini nastavi sa trajnom regulacijom rijeke Bosne na lijevoj obali od dijela gdje su završeni radovi do mosta u Svrakama, kao i sa izradom projektne dokumentacije uzvodno u dužini od 1.500 m.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh