BiH

U zeničkoj bolnici održan štrajk upozorenja neljekarskog osoblja

Članovi Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Kantonalne bolnice u Zenici organizovali su štrajk upozorenja jutros od 10.00 do 10.30 sati za vrijeme pauze za doručak.

Kantonalna bolnica Zenica - Facebook

Odluku o organizovanju i održavanju štrajka upozorenja donijeli su zbog, kako kažu, “diskriminatorskog odnosa Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) prema neljekarskom osoblju” te bolnice.

“Budući da će štrajk upozorenja biti održan u vrijeme pauze, te da se poslovi neće prekidati za vrijeme trajanja štrajka, nije primjenjiva odredba člana 5. stav 8. Zakona o štrajku”, navedeno je u saopštenju sindikalne organizacije, koja je svoju odluku uputila direktoru JU KB Zenica, kantonalnoj organizaciji NSSRZUZ FBiH i Ministarstvu zdravstva ZDK…

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 121. sjednici usvojila osam odluka kojima je odobrila 2,1 milion KM za JU Kantonalna bolnica Zenica, i to za nabavku medicinske opreme, informatičku opremu za nabavku i ugradnju dijelova-modernizacija liftova, nabavku klima uređaja za potrebe operacionih sala i intenzivnu njegu, ali i za ostalu opremu potrebnu za funkcionisanje bolnice, te rezervne dijelove za medicinsku opremu kao i za sanaciju sanitarnih čvorova u Službi za unutarnje bolesti, Službi za onkologiju, Službi za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju, Službi za urologiju i Laboratoriji za biohemiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh