BiH

Najzad se oglasio Wigemark: “Povećanje akciza osigurat će bolju budućnost ekonomije”

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars Gunnar Wigemark bio je jedan od glavnih zagovorenika usvajanja Zakona o akcizama u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Lars-Gunnar Wigemark - Informativa.ba

Wigemarka su direktno prozvali neki bh. poslanici, prije svih Aleksandra Pandurević iz SDS-a i Damir Bećirović iz DF-a, a neki su čak tražili da se švedski diplomat proglasi nepoželjnim u BiH, prenosi “Fena”…

Nakon što je Zakon o akcizama najzad usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta BiH oglasili su se mnogi međunarodni zvaničnici podržavši ovu odluku.

Začudo, Wigemark nije izdao direktno saopštenje nego je o akcizama progovorio uzgred, nakon posjete i razgovora sa studentima Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Tuzli.

Wigemark je rekao da Zakon o akcizama veoma značajan korak i odluka koja će omogućiti ulaganje u infrastrukturu, prije svega u ceste, s tim da su “neke od tih cesta i na području Tuzle”.

Dodao je da je odluka o akcizama važna za ulaganja i povoljniju ekonomsku klimu i budućnost ekonomije u cjelini, te stvaranje povoljnije investicijske klime.

Wigemark je mišljenja da Bosna i Hercegovina treba više javnih investicija, jer nema dovoljno privatnih i direktnih stranih ulaganja.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh