BiH

Sindikati za ponedjeljak najavili dokazak 2.000 policajaca pred zgradu Vlade FBiH

Unija samostalnih sindikata policije Federacije BiH u saradnji sa drugim policijskim sindikatima – Savezom sindikata policije i uposlenika u MUP-ovima FBIH, Sindikatom službenika FMUP-a i Savezom policijskih sindikata u organima BiH – održat će 18.12.2017. godine sa početkom u 12 sati pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu mirno protestno okupljanje.

Protesti policije FBiH - Avaz.ba

Advertisements

To će se desiti s obzirom na to da sa Vladom FBiH nije postignuto adekvatno rješenje u pogledu Prijedloga Zakona o PIO Federacije BiH, piše “Klix“…

Iz policijskih sindikata žele upoznati javnost da se niko iz Vlade nije odazvao na poziv na sastanak još od momenta kako je usvojen Nacrt zakona o PIO u oba doma Parlamenta FBIH.
 Konkretno, premijer Vlade FBiH i ministar unutrašnjih poslova, kao i direktor Zavoda PIO, nisu odgovorili na dopis koji im je upućen.

Zato će, iz policijskih sindikata smatraju, ova Vlada ostati upamćena po tome što je sama sebi dozivala na proteste penzionere, a dobila na protestima policiju. Kako kažu, policija je primorana da izađe na ulicu zbog takvog odnosa i izostanka neophodne volje za adekvatnim zakonskim rješenjima.

Na ulici se očekuje blizu 2.000 policijskih službenika iz cijele Federacije i policijskih agencija sa državnog nivoa.

Podsjećamo, budžeti sindikata policije govore kako će policijskim službenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine penzije biti manje za 30 posto prema Nacrtu zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh