BiH

Zbog odrona obustavljen saobraćaj na putu Karanovac – Turbe

Zbog većeg odrona, potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta R-413 Karanovac-Turbe.

Odron kamenja na saobraćajnicu - Ilustracija / Flickr.com

Zbog odrona se saobraća naizmjenično jednom trakom i na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Povećana je opasnost od odrona i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, a posebno na putnim pravcima: Jajce-Banja Luka , Posušje-Mihalji i Srbljani-Bosanska Krupa. U zapadnim i jugozapadnim krajevima vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra…

U toku su istražni radovi za projekat rekonstrukcije tunela Karaula, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj. Vozila će u narednom periodu na ovom lokalitetu saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh