BiH

Vodostaj Une i Jale u porastu, Sana i Bosna u opadanju

Usljed obilnijih padavina, te topljenja snijega, proteklih dana došlo je do porasta nivoa rijeka u Bosni i Hercegovini.

Mjerenje nivoa rijeke - Twitter

Advertisements

Prema najnovijem izvještaju, nivo rijeka Une i Jale jutros je porastu, dok je nivo ostalih rijeka u opadanju.

Posljednji podaci pokazuju da je rijeka Una u Bihaću u protekla 24 sata porasla za 14 centimetara i jutros je njena visina iznosila 89 centimetara. Kritična tačka za rijeku Unu je 100 centimetara tako da, za sada, još uvijek ne prijeti njeno izlijevanje iz korita i poplave…

Osim Une u porastu je i rijeka Jala čiji je vodostaj prema jutrošnjem mjerenju u Tuzli iznosio 63 centimetra i u porastu je.

Iako je vodostaj Sane u Sanskom Mostu u protekla 24 sata veći za 64 centimetra u odnosu na jučer, od jutros je vodostaj u opadanju tako da trenutno iznosi 286 centimetara. Jučer u isto vrijeme vodostaj je iznosio 222 centimetra.

Vodostaj Miljacke u Sarajevu (Ćumurija) jutros je iznosio 132 centimetra i u opadanju je, a vodostaj Bosne u Reljevu je 308 centimetara i, također, opada.

Vodostaj Bosne u Zenici iznosi 296 centimetara i u opadanju je.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh