BiH

Vlada Tuzlanskog kantona za vodoprivredu izdvaja više od milion KM

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je na sjednici nekoliko odluka koje se odnose na Program o ulaganja sredstava vodnih naknada u ukupnom iznosu od oko milion KM.

Otpadne vode - Gospic.hr

Za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na području Srebrenika odobreno je 200 hiljada KM.

Za izgradnju i rekonstrukciju primarne distributivne mreže u naselju u općini Lukavac je odobreno 250.000 KM, a za sanaciju oštećenih dijelova korita rijeke Drinjače, u Kladanju, oko 33.000 KM, kao i za Regulaciju rijeke Gradašnice na području općine Gradačac 15.000 KM…

Za izgradnju zamjenskog bunara u Brijesnici Velikoj, u Općini Doboj-Istok, odobreno je 83.000 KM, te za uređenje korita Lukavica Rijeka, odobreno je 53 hiljade KM.

Općini Banovići su odobrena sredstva za ukupno sedam projekata, među kojima je za rekonstrukciju i dogradnju centralnog vodovoda u MZ Banovići Selo izdvojeno oko 111.000 KM.

Općini Gračanica je za radove na Vodovodu Gornji Doborovci odobreno oko 40 hiljada KM, te 103 hiljade KM za sufinansiranje izgradnje vodovodnog sistema Bijela Polja – Drafnići – Hurije – Seljanuša.

Po 40.000 KM izdvojeno je za sufinansiranje izrade Glavnog projekta kanalizacionog prečistača za području Banovića, kao i za rekonstrukciju i dogradnju vodovoda Banovići Selo, te za sufinansiranje vodosnabdijevanja MZ Brezovača i za izgradnju kanalizacionog kolektora u MZ Podgorje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh