BiH

Do Stuttgarta avionom za samo 80 KM, autobusom čak 145 KM

Letovi iz Mostara prema Stuttgartu i Düsseldorfu krenut će od 16. maja iduće godine. Ono što je najviše zanimalo javnost su cijene karata.

Aerodrom Mostar - Vecernji.ba

Informacija kako je cijena karte u jednom smjeru 40 eura (oko 80 KM) iznenadila je mnoge jer su očekivanja bila da će iznos biti puno veći, piše “Večernji list BiH“…

Poređenja radi, autobuska karta u jednom smjeru košta 145 maraka. Let avionom trajat će dva sata, dok putovanje autobusom traje gotovo 10 puta duže. Zbog svega navedenog pojavila se sumnja kako u priči putovanja avionom postoje troškovi koji su sakriveni od javnosti, odnosno, za koje putnici saznaju tek kada dođu na aerodrom.

Iz mostarskog aerodroma su dali negativan odgovor.

“Nema nikakvih dodatnih troškova s naše strane. Još nismo dobili plan rada aerodroma u Stuttgartu i Düsseldorfu, ali ne bi ni tamo trebalo biti dodatnih troškova. Oni se samo mogu pojaviti u slučaju prekoračenja ograničenja težine prtljage. Ipak, nekih 25 kilograma prtljage će biti dovoljno za većinu putnika i oni neće morati plaćati dodatne naknade”, rekli su iz mostarskog aerodroma.

Ono što će biti ključno za većinu putnika je rezervacija karata navrijeme. U suprotnom, putnici bi karte mogli plaćati znatno skuplje.

“Ako putnici budu nekoliko dana ranije kupovali karte, a u avionu je već rasprodano stotinjak mjesta, onda je sigurno kako cijena karte neće biti 40 eura nego čak može ići do 200 eura (oko 400 KM). Stoga se putnici pozivaju da ranije rezervišu karte kako bi ih dobili po znatno povoljnijim cijenama nego što će to biti slučaj nekoliko dana prije najavljenoga leta”, upozorili su sagovornici “Večernjeg lista BiH”.

Aerodrom Mostar i Eurowings su omogućili da putnici već sada rezervišu mjesta za nove zračne linije iz Mostara, stoga bi svi oni koji planiraju putovanja trebali reagovati što prije kako bi izbjegli veću cijenu karata.

I dok se čeka početak novih zračnih linija u Mostaru, u pripremi je organizacija novih. Predstavnici Grada Mostara trenutno pregovaraju o otvaranju zračne linije sa Zagrebom. Hrvatska strana je već pokazala zanimanje za ovaj projekat i očekuje se kako će u idućim mjesecima detalji projekta biti dogovoreni.

Postoji još nekoliko mogućnosti za otvaranje novih zračnih linija, posebno prema skandinavskim zemljama, ali još uvijek nema naznaka konkretnih dogovora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh