BiH

Završena dionica autoputa Svilaj – Odžak

Deset kilometara moderne autoceste koja Bosnu i Hercegovinu spaja s Evropskom unijom, preko dionice Svilaj – Odžak, najsjevernijeg dijela Koridora 5-C, danas je zvanično završeno.

Dionica autoceste Svilaj -Odžak - Fena

Advertisements

Do završetka izgradnje mosta Svilaj i graničnog prijelaza, ovaj dio je pušten na korištenje lokalnom stanovništvu.

Direktor preduzeća Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić na otvaranju je kazao da će ovaj dio koridora znatno rasteretiti saobraćaj u Odžaku, ali da će pravu vrijednost dobiti tek izgradnjom graničnog prijelaza i mosta Svilaj.

“Nakon toga će ovaj dio BiH biti povezan s koridorima i magistralama evropskih puteva”, kazao je Terzić.

Adnan Terzić – jpautoceste.ba

Federalni ministar prometa i komunikacija, Denis Lasić, je istakao da ovaj dio predstavlja najsjeverniji dio autoceste na Koridoru 5-C u BiH te da ima strateški značaj za izgradnju cjelokupnog autoputa.

“Autocesta na Koridoru 5-C će dobiti svoj značaj tek nakon što bude izgrađena u cjelosti, od Bijače do Svilaja, te će tada promet na svim dionicama biti kumulativno uvećan, jer će privući i dio lokalnog i regionalnog prometa”, kazao je Lasić.

Lasić je naglasio kako će izgradnja ovog mosta, kao i graničnog prijelaza, koji je u toku, ubrzati protok roba i putnika između BiH i Hrvatske.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh