BiH

Počeli radovi na rekonstrukciji Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas su počeli radovi na rušenju starog Terminala A.

Rekonstrukcija Međunarodnog aerodroma Sarajevo - Fena.ba

Terminal A se odavno ne koristi za prvobitnu namjenu, a nakon njegovog rušenja, planirano je proširenje postojećeg Terminala B na tom prostoru.

“Terminal A je korišten za komercijalni promet od 1969. godine do početka rata 1992. godine. Nakon izgradnje Terminala B, koristio se kao kancelarijski prostor za osoblje aerodroma, a u njemu je bio smješten i restoran za posjetitelje. Rušenju su prethodili brojni pripremni radovi u periodu od nekoliko mjeseci, uključujući postavljanje i opremanje dva montažna objekta sa svom pratećom infrastrukturom za potrebe radnika”, kazala je portparolka Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Sanja Bagarić Arnaut…

U okviru ovih radovi izvršeno je preseljenje oko 120 zaposlenika iz Operativnog centra, službe ugostiteljstva i drugih službi na različite lokacije.

“Kako bismo racionalizovali troškove, sva oprema sa starog Terminala A, poput kuhinje, sistema za grijanje i hlađenje, namještaja, audiovideo sistemi, te drugo iskorištena je za opremanje privremenih objekata. Izvođač radova je također dužan da izvrši selektovanje otpada, kako bi Aerodrom prodao sav otpad koji ima tržišnu vrjednost”, kazala je Bagarić Arnaut.

Procijenjena vrijednost radova je 160.000 KM, a radovi na rušenju bi trebali biti okončani do kraja godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh