BiH

Vlada FBiH: U rebalansu budžeta osigurati sredstva za elektrifikaciju Unske pruge

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je zadužila ministarstva finansija i prometa i komunikacija FBiH da prilikom izrade izmjena budžeta FBiH za ovu godinu planiraju 2,3 miliona KM za elektrifikaciju dionice Unske pruge od Bihaća do Blatine, čime bi bili osigurani preduvjeti za uvođenje putničke linije Sarajevo – Bihać, javlja Anadolu Agency.

Vlada FBiH - Facebook

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila informaciju o potrebi elektrifikacije Unske pruge na dionici Bihać – Blatina.

Advertisements

Okončanjem ovog projekta bili bi stvoreni uslovi za uvođenje putničke linije Sarajevo – Bihać i to Talgo garniturom koja već sada dolazi do Banje Luke. Time bi, također, bili smanjeni troškovi prevoza u željezničkom saobraćaju jer bi se obavljao elektro vučom. Prema studijama transporta, Unska pruga je nezamjenjiva za značajne količine roba i putnika do i od jadranskih luka Zadar, Šibenik i Split, pa treba usmjeravati napore za njeno obnavljanje“, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade FBiH.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh