BiH

Glamoč: Vanredni izbori za načelnika 17. decembra

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku o raspisivanju i održavanju vanrednih izbora za načelnika Općine Glamoč u nedjelju, 17. decembra.

Izbori - Hkv.hr

Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na vanrednim izborima podnose se Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 31. oktobra 2017. godine. Rok za registraciju novih birača koji glasaju putem pošte ističe 15. novembra 2017.

Advertisements

I ostali rokovi propisani su Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje vanrednih izbora za načelnika Općine Glamoč koje će javnosti biti dostupno na internet stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba

Na osnovu izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu, Centralna izborna komisija BiH je danas pokrenula postupke utvrđivanja odgovornosti protiv 30 političkih stranaka zbog osnovane sumnje u kršenje odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka ili Izbornog zakona BiH.

Zbog nedostavljanja Izjava o imovinskom stanju nakon Lokalnih izbora 2016. godine (početak ili kraj mandata) danas je Centralna izborna komisija BiH pokrenula postupak utvrđivanja odgovornosti protiv 68 zvaničnika kojima teče ili je prestao mandat, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh