BiH

Uskoro obnova bolnica u Mostaru i Konjicu

Ministar finansija HNK, Adnan Faladžić, u Saudijskoj Arabiji parafirao je sporazum za “Modernizaciju zdravstvenih ustanova na području HNK”.

SKB Mostar - Facebook

Prije više od tri godine Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), u starom sazivu, usvojila je odluku o kreditu kod Saudijskog fonda za razvoj za tri bolnice u kantonu, i to u iznosu od 32 miliona KM, a ovih dana parafiran je sporazum o tom kreditnom zaduženju.

Advertisements

Sredstva planirana ovim kreditnim aranžmanom biti će iskorištena za nabavku odnosno modernizaciju medicinske opreme i infrastrukture SKB Mostar, Kantonalne bolnice “dr. Safet Mujić” i  Opće bolnice Konjic…

Predsjedavajući skupštine HNK, Šerif Špago, kazao je kako će od novog kredita 60 posto iznosa pripasti Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, odnosno 19,2 miliona KM, koja će biti namijenjena za izgradnju novog objekta Pedijatrije.

Kantonalna bolnica “dr. Safet Mujić” će od ovog iznosa dobiti 30 posto, odnosno 9,6 miliona KM, što će biti utrošeno za opremanje novog objekta u kojem je smješten Odjel za ginekologiju, pedijatriju i neonatologiju, a za koji im je potrebna oprema za dvije operacijske dvorane, CT uređaj i druga oprema. Također, dio sredstava će utrošiti, kako je to planirano, na izgradnju novog Urgentnog bloka.

Od ovog kreditnog aranžmana svega 10 posto ili 3,2 miliona maraka dobit će Opća bolnica Konjic, te će ta finansijska sredstva biti utrošena za nabavku opreme.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh