BiH

Od naredne sedmice novi režim saobraćaja u Mostaru

Sva gradilišta na desnoobalnom kolektoru su ugašena osim gradilišta na izgradnji izljevnog kanala kišnog preljeva III kod Mosta maršala Tita (hotel Bristol).

Radovi na putu - Kurir.rs

Okončanjem ovih radova odnosno normalizacijom prometa u Ulici Mostarskog bataljona, stvaraju se pretpostavke za nastavak izgradnje glavnog lijevoobalnog kanalizacijskog kolektora lociranog duž Ulice Maršala Tita.

Advertisements

Uspostava saobraćaja preko Mosta maršala Tita očekuje se u ponedjeljak 16. oktobra.

Iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara saopšteno je da će u srijedu, 18. oktobra, početi radovi na tri lokacije u Ulici Maršala Tita:

  • autobusna stanica – raskrsnica Ulice maršala Tita i Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak),
  • Lučki most – park Alekse Šantića, te
  • lokalitet uz “Šehitluke” (ispod raskrsnice Ulice maršala Tita i Mala tepa).

Zbog toga od srijede 18. oktobra na snagu stupa izmijenjeni režim saobraćaja u Ulici Maršala Tita i to:

  • potpuna obustava saobraćaja od Lučkog mosta do parka Aleske Šantića te od raskrsnice Ulice maršala Tita s Ulicom braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).
  • dvosmjerni režim saobraćaja u Ulici maršala Tita za vozila do 3,5 tone uspostavlja se na dionici od raskrsnice s Ulicom braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Narodnog pozorišta odnosno raskrsnice s Ulicom Šerifa Burića.

“Iz ovog razloga neće biti dopušteno parkiranje vozila na ovoj dionici u Ulici maršala Tita”, navedeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Taksi stajalište br. 8 kod Šehitluka izmiješta se na lokaciju taksi stajališta broj 9 kod bivše robne kuće Razvitak.

Normalizacija saobraćaja u Ulici maršala Tita očekuje se u maju 2018. godine.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh