BiH

SARAJEVO: Sutra konferencija “Nove tehnologije u sportu – NTS 2017”

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Sarajevu sutra će sa radom početi Konferencija “Nove tehnologije u sportu” koja za cilj ima promociju poduzetništva i sportskog biznisa.

Ovo je jedna od rijetkih konferencija na kojoj učestvuju studenti i profesori. Na ovoj konferenciji učestvovaće više od 200 studenata te 38 profesora, a učesnici dolaze iz ex jugoslovenskih zemalja te Austrije, Italije, Grčke, Mađarske Litvanije, Holandije.

Advertisements

U izjavi za medije, Dino Mujkić, potpredsjednik OO NTS  tvrdi da “interes za nove tehnologije u sportu i tema: Poduzetništvo i biznis u sportu, otvara vrata za novi put mladim ljudima koji se bave sportom dok Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu otvara put u novi prozor a to je stvaranje preduslova za internacionalne programe”…

Konferenciju će pratiti sastanak konzorcija evropske unije i Erasmus projekta dualne karijere vrhunskih sportista, a zanimljivo je da je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu regionalni lider po broju EU projekata Erasmus+ Sport. Sutra je planirano i potpisivanje ugovora za trogodišnje stipendije najboljih bh sportista koji se pripremaju za učešće u ljetnim olimpijskim igrama Tokio 2020 godine.

Haber.ba” ističe da su Amel Tuka-atletika, Mesur Pezer – atletika, Harun Sadiković – džudo, Meris Muhović – karate, Adem Fetahović box, Hamza Alić – atletika, Mihailo Čeprkalo – plivanje, Larisa Cerić – judo, Aleksandra Samardžić – judo, Ivona Čavar – karate, Tatjana Džekanović – streljaštvo, Emina Hadžiahmetović – stoni tenis, Lejla Tanović – biciklizam i Amina Kajtaz – plivanje, sportisti koji su na osnovu postignutih rezultata ostvarili normu za trogodišnju stipendiju.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh