BiH

Ef. Velić o linču nad Donnom Ares: “Da je Bog htio da svi budu iste vjere…”

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić prokomentirao je komentare na web portalima i društvenim mrežama o načinu ukopa poznate bh. pjevačice Donne Ares.

Muhamed ef Velić - Faktor.ba

Naime, mnogi koji se predstavljaju vjernicima-muslimanima, osuli su paljbu po pokojnoj Bišćanki Azri Kolaković i njenoj porodici, jer je sahranjena ateistički na Gradskom mezarju u svom rodnom gradu.

Advertisements

“Sad mi nje nije žao, a bilo mi je žao jer mislila sam da je muslimanka, ateista glupača glupa, ovakvih mi uopšte nije žao koji ne vjeruju u Allah” bio je jedan od komentara.

“Takav govor je neprimjeren jednom vjerniku i njegovim rječniku. Smatram krajnje nepristojnim komentare koje ste naveli”, rekao je za “Depo” ef. Velić…

On je pocrtao da vjera nije samo vjerovanje, “ona jeste primarno vjerovanje koje se u javnom diskursu manifestuje i kao lijepo ponašanje, dobar odgoj i pristojno izražavanje”.

“U Kur’anu piše da je Bog htio da su svi ljudi vjernici ili, pak, jedne vjere, On bi to učinio tako, ali nije”, rekao je ef. Velić.

Dodao je da “mi vjerujemo da je stvar vjere kod jednog čovjeka primarno pitanje Božije Upute i Njegovog određenja, pa tek onda dolazi i čovjekov slobodan izbor”.

“Tako da kako god okrenete, to su stvari koje su prvenstveno određene – predestinirane, naš ih slobodan izbor potvrđuje, i sve to uopšte ne može i ne smije biti razlogom da neko ko se zove vjernikom neprimjereno reaguje, da kazuje ružne riječi i ostavlje pogrdne komentare”, kaže efendija Velić.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh