BiH

Donacija za JZU Univerzitetsko klinički centar Tuzla –Klinika za radiologiju i centar za dojku Tuzla

Robna kuća Tuzlanka i Beko obilježili su 7.oktobar – Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke

Donacija

Najprije je Brend Beko uručio  donaciju  u  vidu tehničkih uređaja, potrebnih za nesmetano funkcionisanje Klinike za radiologiju i Centra za dojku pri Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla. Zvanično uručenje donacije  bilo je u  četvrtak, 5.oktobra, u prostorijama  Klinike za radiologiju Tuzla.

Advertisements

Akcija će biti nastavljena i sutra, u petak 6.oktobra u prizemlju RK Tuzlanka u vremenu od 12 do 14 sati, kada će  predstavnici Udruženja Medicus iz Tuzle  dijeliti  svim posjetiteljima brošure o borbi protiv karcinoma dojke, te na taj način informisati građane o ovoj  bolesti, važnosti njenog ranog otkrivanja, prevenciji i načinima liječenja.

Tokom samo jedne godine milion i trista hiljada žena širom planete dobije dijagnozu raka dojke. Rak dojke je najrasprostranjenija ali i najsmrtonosnija vrsta kancera među ženama u Evropi i svijetu, pokazatelji su Svjetske zdravstvene organizacije.

Ružičasta traka, univerzalni simbol borbe protiv raka dojke počela je da se koristi kao simbol ove borbe početkom devedesetih godina i danas je najpoznatija traka na svijetu sa prepoznatiljivom porukom. Ovu traku u mjesecu oktobru nose svi oni koji pružaju podršku oboljelima od karcinoma dojke ili u spomen onih koji su preminuli od ove bolesti. 

RK Tuzlanka je ponosna, što je dio ovakvog projekta i nastojat će i dalje podržavati ovakve i slične aktivnosti, koje su od direktnog značaja za lokalnu zajednicu.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh