BiH

Promijenjen datum početka nastave na UNSA

Akademski kalendar za 2017./2018. godinu na Univerzitetu u Sarajevu (UNSA) je promijenjen.

Zbog produženja drugog prijemnog roka, kao i primjene Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, tj. onih članova koji se tiču drugog septembarskog ispitnog roka, na većini organizacionih jedinica Univerziteta u Sarajevu nastava će početi 9. oktobra.

Advertisements

Naime, 1. septembra na snagu je stupio novi zakon koji je donio mnogo novih pogodnosti za studente…

“Ono što je za naše studente veoma bitno je to da od sada mogu u narednu akademsku, odnosno studijsku godinu prenijeti dva predmeta bez obzira na broj ECST bodova koje ti predmeti nose. Odnosno, mogu prenijeti više od dva predmeta u okviru 12 ECST bodova”, kazao je Merim Serdarević, predsjednik Studentskog parlamenta UNSA.

Ovim zakonom je Senat Univerziteta, uz veliku podršku i razumijevanje rektora i rukovodstva UNSA, donio odluku kojom se ukidaju svi uslovni predmeti.

Također, maksimalni rok za objavu rezultata ispita od sada će biti pet dana, a studenti će imati pravo na komisijsko polaganje ispita u roku od 48 sati.

“Predmetni nastavnik ne može biti predsjednik komisije, a ukoliko to objektivne okolnosti dozvoljavaju, ne može biti ni član, naravno, pod uslovom da na toj organizacionoj jedinici na kojoj je student zatražio komisijsko polaganje ispita imamo izabranog drugog nastavnika iz iste naučne oblasti”, navodi Serdarević.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh