BiH

Isplata penzija počinje 5. oktobra

Isplata penzija u FBiH za septembar će početi 5. oktobra, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Poštar - Glasopova.rs

Na temelju Zakona o MIO/PIO penzije će biti obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi ostaju isti – najniža penzija iznosi 326,17KM, zagarantovana 434,90 KM, a najviša penzija 2.174,48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485…

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za septembar , s uračunatim troškovima, iznose oko 165 miliona KM.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh