BiH

HNK: Porezni inspektori izdali novčane kazne u iznosu od 28.500 KM

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) inspektori Porezne uprave FBiH su 26. septembra izvršili 18 inspekcijskih nadzora kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici u oblasti ugostiteljske djelatnosti.

Plaćanje poreza - Posusje.net

U toj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su pet neprijavljenih radnika i šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su dva objekta i izdato osam prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 28.500 KM…

Porezna uprava FBiH poziva sve građane da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave Poreznoj upravi, kao i sve računovođe i revizore da Upravi prijave sve nezakonite radnje koje se odnose na izbjegavanje ili neplaćanje javnih prihoda poreznih obveznika kod kojih obavljate aktivnosti.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh