BiH

Vještačenje pokazalo kojom brzinom se kretao “Audi” u nesreći na autoputu A-1

Nakon što je saslušan u policijskoj stanici, Ferid Hadžihaskić (22) koji je vozio automobil Audi A-8 na autoputu A-1 kada se dogodila teška saobraćajna nesreća, pušten je na slobodu jer nije bilo elemenata za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Tokom uviđaja, policija je, zajedno sa vještakom saobraćajne struke, sačinila skicu putanje kretanja Audija, te su prikupili ostale tragove u svrhu rekonstruisanja saobraćajne nesreće.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je glavni uzrok nesreće bila velika brzina, a prema procjenama saobraćajnog vještaka, automobil se kretao najmanje 150 kilometara na sat, što je uz nepažnju vozača odvelo do stravične nesreće u kojoj je poginuo suvozač…

Kako tvrdi vještak, uzrok nesreće nije mokra i klizava cesta.

“Nakon naleta ‘Audija 8’ na zaštitni zid mosta, od siline udara desna strana je otkinuta, nakon čega se automobil prepolovio”, navedeno je u izvještaju vještaka saobraćajne struke.

U tom trenutku Amir Alić, suvozač, ispao je iz automobila, a jedna polovina raspadnutog automobila udarila je u vozilo Audi koji se kretao iza njih.

Stručnjaci tvrde da automobil koji se kreće brže od 150 kilometara na sat predstavlja bombu na cesti, te da s obzirom na to da automobil tada prelazi 42 metra u sekundi, ostali učesnici u saobraćaju nemaju vremena da pravovremeno reaguju i izbjegnu kobne posljedice.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh