BiH

Sarajevske Toplane spremne za predstojeću sezonu grijanja

U periodu od 15. do 20. septembra u terminu od 08 do 16 sati urađene su funkcionalne probe na sistemu centralnog grijanja u Sarajevu kao tehnička provjera cjelokupnog toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja za 2017./2018. godinu.

Toplane - Fokus.ba

Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra.

Međutim, sezona grijanja može početi i ranije i to u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni Celzijusa…

Dnevni režim zagrijavanja u sezoni grijanja podrazumijeva zagrijavanje od 6.00 ujutro do 22 sata navečer.

Projektna temperatura unutar objekata je 20° C s mogućnošću odstupanja od jedan stepen manje ili više.

U slučaju eventualnih kvarova centralnog grijanja korisnici su dužni obavijestiti svog upravitelja zgrade, a u slučaju havarija ili potrebe za hitnom intervencijom mogu pozvati dežurnu službu KJKP Toplane – Sarajevo na telefon 033/650-979.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh