BiH

Tabaković: “Osuđujem svaki vid narušavanja međunacionalnih odnosa u Srebrenici”

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković osuđuje bilo kakav vid diskriminacije, netrpeljivosti i narušavanja međunacionalnih odnosa u Srebrenici.

Alija Tabaković - Fena.ba

“U povodu sramnog i za multietničku sredinu nerazumnog ponašanja pojedinih roditelja djece u obdaništu “Poletarac” u Srebrenici osuđujem svaki vid pokušaja minimiziranja postojanja drugog i drugačijeg u Srebrenici, u ovom slučaju Bošnjaka. Pokušaj da se pozdrav mira “selam” protjera iz Srebrenice neće promijeniti želju Bošnjaka da ostanu u Srebrenici”, upozorava Tabaković, prenosi “Fena”…

U saopštenju za javnost Tabaković pojašnjava da je povod za njegovo reagovanje incident koji se dogodio na roditeljskom sastanku u srebreničkom vrtiću “Poletarac” kad je direktorica te ustanove nazvala selam i dobar dan, na što je majka djeteta srpske nacionalnosti rekla da je “selam teroristički pozdrav i da ne treba da se naziva u javnim ustanovama“. Potom su, kako je naveo, roditelji bošnjačke djece žestoko reagovali i napustili sastanak.

Naglašava da je neprihvatljivo “da takve poruke dolaze od članova porodice lokalnih funkcionera i predstavnika organa upravljanja vjerskih zajednica“.

“Nedopustivo je da se to događa u institucijama gdje vaspitavamo djecu o različitostima među nama, da bi odgojili generacije ljudi koji će graditi zajedništvo na ovim prostorima”, navodi u saopštenju za javnost predsjednik SO Srebrenica Alija Tabaković.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh