BiH

15 autobusa za prevoz učenika u ZDK tehnički neispravno

Policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) od početka školske godine provodi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila kojim se vrši prevoz učenika.

Tokom ove akcije je zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključeno 15 autobusa kojima se vršio prevoz učenika.

“Prilikom ove akcije kontrolisano je ukupno 66 autobusa, vlasništvo 23 prijevozničke firme. Na vanredni tehnički pregled su upućena 34 autobusa, od kojeg broja je 15 autobusa isključeno iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, što znači da je 44 posto neispravnih autobusa od ukupnog broja autobusa upućenih na vanredni tehnički pregled. Zbog utvrđenih prekršaja, u ovoj akciji je izdato 48 prekršajnih naloga, od čega 16 prekršajnih naloga pravnim licima, 16 prekršajnih naloga odgovornim osobama u pravnim licima i 16 prekršajnih naloga vozačima”, saopšteno je iz MUP-a ZDK…

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK upozorava sva pravna lica koja se bave prevozom putnika, kao i sve druge učesnike u saobraćaju, da ne stavljaju u saobraćaj i pogon vozilo koje je tehnički neispravno, kako ne bi ugrozili svoju sigurnost, sigurnost osoba koja prevoze i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Ovakve i slične akcije provodit će se i u narednom periodu i bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da upravljaju motornim vozilima koja ne zadovoljavaju kriterije tehničke ispravnosti.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh