BiH

Sarajevskom vodovodu pripala finansijska injekcija teška 25 miliona eura

Vlada FBiH biće nosilac novog zaduženja

Sanacija kvarova na sarajevskoj vodovodnoj mreži - Faktor.ba

Na današnjoj sjednici u Sarajevu, Vlada FBiH prihvatila je da bude nosilac zaduženja po osnovu Ugovoru o zajmu između Evropske banke za obnovu i razvoj i Bosne i Hercegovine za Projekt vodovoda u Sarajevu u iznosu od 25 miliona eura. Konačnu potvrdu treba dati Parlament FBiH a potom će se krenuti u potpisivanje podugovora između Federacije BiH i Kantona Sarajevo koji u konačnici taj dug namjerava pripisati preduzeću Vodovod i kanalizacija.

Ova sredstva  trebala bi biti utrošena za rekonstrukciju prioritetnih komponenti vodovodnog sistema, kako bi bili smanjeni gubici vode i poboljšana ukupna efikasnost vodovodnog sistema.

Haber podsjeća da u glavnom gradu BiH više od godinu dana traje trakavica oko vodosnabdjevanja pa su redukcije vode veoma česta pojava u Sarajevu. Ovakvo stanje dovelo je stanovnike na rub strpljenja pa je nedavno organizovana i akcija prikupljanja potpisa koji su već dostavljen Skupštini Kantona Sarajevo sa jasnim zahtjevom da se održi tematska sjednica oko vodosnabdijevanja u Sarajevu. Skupština KS je za 28. septembar već zakazala tematsku sjednicu o vodosnabdijevanju a na istoj se očekuje i razrješenje dužnosti trenutnog rukovodstva sarajevskog JKP Vodovod i kanalizacija.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh