BiH

Sarajevogas: Kanton Sarajevo neće imati problema sa snabdijevanjem tokom zimskih mjeseci

Stanovnici Kantona Sarajevo koji koriste prirodni plin neće imati problema sa snabdijevanjem u nastupajućoj sezoni grijanja.

Plin - Energetika-lj.si

Ovim su iz Sarajevogasa demantovali spekulacije oko navodnih problema urednog snabdijevanja gasa Bosne i Hercegovine i da zbog ratnog duga dolazi u pitanje snabdijevanje najvećeg potrošača gasa Kantona Sarajevo.

U skladu sa Pravilnikom o kontroli i održavanju gasnog sistema, godišnjim planom poslovanja i planom održavanja gasnog sistema Sarajevogas je izvršio sve neophodne pripreme i dovelo gasni sistem u punu pogonsku i tehnološku spremnost.

Sva dugovanja koje Sarajevogas ima prema dobavljaču BH-Gasu, uredno se izmiruju.

“Potrošači gasa i dalje će plaćati taksu od pet dolara nakon potrošenih 1.000 kubnih metara gasa. Na ovaj način se izmiruje dug Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog gasa u ratnom periodu 1992 – 1995. godina. Vlada Federacije BiH je donijela Zaključak o nastavku primjene Odluke Vlade FBiH kojom je propisano uvođenje posebne takse svim kupcima. Spomenuti akti su i dalje na snazi i nema problema u primjeni”, kazali su iz Sarajevogasa.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh