BiH

Prevareno 60 porodica: Stanove na Dobrinji platili unaprijed, a sad ne mogu useliti

Kupljeni stanovi u ulici Branislava Nušića – Lameli B2 u sarajevskom naselju Dobrinja su završeni, a useljenje će uslijediti ubrzo, nakon tehničkog prijema novoizgrađene zgrade.

Izgradnja stanova - Twitter

Ovo je za “Faktor” izjavio Adnan Efendić, direktor Kantonalnog stambenog fonda, institucije kojoj su stanove unaprijed platili građani, a direktor odgovornost za kašnjenje prebacuje na izvođača radova, građevinsku firmu “Džekos”…

“Građevinski radovi su završeni i podnijeli smo zahtjev za tehnički prijem te čekamo da Općina Novi Grad uradi svoj dio posla i da izda upotrebnu dozvolu. Posljednja informacija koju znam je da su svi članovi Komisije za tehnički prijem zgrade završili svoj pregled i da je ostao samo jedan član Komisije koji to nije uradio. Nadam se da će ovaj postupak iduće sedmice biti završen. Izvođač radova, firma “Džekos”, žalila se na loše vremenske uslove i zbog toga su kasnili jer su Lamelu B2 trebali završiti do marta ove godine”, pojasnio je Efendić.

Jedan od kupaca je i Miran Mahmutović, koji je 2016. godine Kantonalnom stambenom fondu uplatio cjelokupan iznos za kupovinu stana. U njega, međutim, još uvijek nije uselio.

“U ugovoru je pisalo da može doći do kašnjenja radova u slučaju velikih vremenskih neprilika, a svi znamo da je protekla zima bila blaga. Direktor Adnan Efendić kaže da je do kašnjenja došlo upravo zbog velikih vremenskih neprilika, kojih zapravo nije bilo. Do kašnjenja je došlo zbog javašluka izvođača radova. Već nekoliko mjeseci nam Efendić obećava da će sad biti useljenje i tako vara najmanje 60 porodica koje su unaprijed dale novce za stanove. Svi smo planirali useljenje prema onome što piše u ugovoru. Neki kupci su imali manje stanove koje su prodali i već dugo plaćaju kiriju. Neki su sa bebama planirali useliti u svoj stan. Zbog svega naše strpljenje je pri kraju i ako ne uselimo odmah, poduzet ćemo radikalne mjere”, izjavio je Mahmutović.

Od tri ulaza u lameli, useljeni su samo stanovi u prvoj, dok u Lameli B1 i B2 još niko nije uselio, a stanove su platili unaprijed po cijenama od 80.000 do 120.000 KM.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh