BiH

Poznati dobitnici novinarske nagrade “Srđan Aleksić” za 2017. godinu

Sedma po redu dodjela novinarske nagrade “Srđan Aleksić” održat će se 21. septembra, na Međunarodni dan mira.

Dodjela nagrada bit će upriličena u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu u 19 sati.

Ova novinarska nagrada dodjeljuje se za profesionalno i kontinuirano izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u bh. društvu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva…

Odlukom četvoročlanog žirija, ovogodišnja prva nagrada za profesionalno izvještavanje bit će dodjeljena Milanu Račiću sa portala “Tačno.net” iz Mostara.

Druga nagrada je pripala novinaru Mirzi Sadikoviću sa Televizije Unsko-sanskog kantona, a treća novinarki Ani Kotur za tekstove na portalu “Buka.ba”.

Specijalna plaketa “Srđan Aleksić” bit će dodijeljena novinaru Al Jazeere Balkans, Sanelu Kajanu.

Novinarsku nagradu Srđan Aleksić ustanovile su 2010. godine nevladine organizacije, Helsinški parlament građana Banja Luke, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara Republike Srpske, a nagrada je 2013. godine postala dijelom Mreže za izgradnju mira BiH.

Nagradu u posljednje četiri godine podržava projekat PRO-Budućnost.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh