BiH

1,1 milion KM za institucije nauke i kulture

Federalno ministarstvo obrazovanja i kulture u Budžetu za 2017. godinu osiguralo je 1.100.000 KM za sufinansiranje programa i projekata kojima se osigurava kontinuitet rada institucija nauke i kulture u FBiH.

Knjige - Nezavisne.com

U tu svrhu federalna ministrica obrazovanja i kulture, Elvira Dilberović potpisala je ugovore s predstavnicima tih institucija.

Ugovori su potpisani sa Akademijom nauka i umjetnosti BiH (100.811 KM), Zemaljskim muzejom BiH (282.189 KM), Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom BiH (520.000), Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica BiH (100.000 KM), Kinotekom BiH (65.000 KM) i Gazi Husrev-begovom bibliotekom (5.000 KM) te Bošnjačkim institutom – Fondacijom Adila Zulfikarpašića (17.000 KM) i Franjevačkim muzejom i galerijom Gorica – Livno (10.000 KM)…

“Ovo se u prvom redu odnosi na naučno-istraživačke projekte, (su)organizaciju naučnih manifestacija, izdavaštvo, projekte bilateralne naučno-tehnološke saradnje međunarodnog karaktera te nabavku opreme i uređenje prostora za naučno-istraživački rad”, navela je Dilberović.

Kao rezultat dugogodišnje uspješne saradnje i partnerskog odnosa, pripremaju se i novi projekti kao što je organizacija okruglog stola o temi “Muzeji nauke i tehnike u FBiH”.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh