BiH

Konferencija šefova misija američkih ambasada iz regiona u Sarajevu

Od 17. do 19. septembra, Ambasada SAD-a u Sarajevu je domaćin godišnje konferencije šefova misija američkih ambasada iz regiona. Na konferenciji sudjeluju ambasadori SAD-a u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji.

ambasadori

Iz Ambasade SAD-a u BiH saopšteno je da će tokom konferencije ambasadori interno razgovarati o zajedničkim temama i pitanjima s kojima se susreću misije SAD-a u regionu, uključujući euro-atlantske integracije, unaprijeđenje regionalne saradnje, ekonomski rast i investicije, jačanje vladavine prava i regionalna sigurnost.

Ambasadori će se također sastati i sa predstavnicima bh. vlasti kako bi se upoznali sa situacijom u Bosni i Hercegovini…

Pored navedenih ambasadora, i zamjenik pomoćnika državnog sekretara Hoyt Yee boravi u Sarajevu. On će također sudjelovati na konferenciji i održati sastanke sa lokalnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh