BiH

Od iduće sedmice Sarajlije će uživati u novim modernim autobusima GRAS-a

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS obnovilo je svoj vozni park sa 26 novih autobusa za čiju nabavku su GRAS i Ministarstvo saobraćaja izdvojili 800.000 KM.

Autobusi su predstavljeni danas, a promociji istih prisutvovali su premijer Vlade Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Mujo Fišo i upravnik GRAS-a, Haris Gušić.

“Danas je jedan od najljepših dana za GRAS od kada sam u Skupštini i na poziciji premijera. Ovim će GRAS imati 100 posto pokrivenost linija i neće se čekati autobusi po tri sata. Oni koji nisu kupovali kupone zbog toga, sada se neće moći žaliti”, rekao je Konaković…

“Od sljedeće sedmice građani će imati sve linije pokrivene. Redovi vožnje su na stranici GRAS-a i Ministarstva saobraćaja”, rekao je Fišo.

Od 26 autobusa, 11 je zglobnih i 15 solo ekoloških vozila s motorom EURO 5 i EURO 6, koji za pogon koriste komprimirani prirodni plin.

Ovi moderni i udobni niskopodni autobusi sa platformom za osobe s invaliditetom mogu primiti 80 putnika, a neki zglobni autobusi i do 170. Autobusi su klimatizovani, s videonadzorom i ne stvaraju buku.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh