BiH

Džaferović: “Deklaracija o Pelješkom mostu ne može biti blokirana”

Iako su zastupnici HDZ-a u Parlamentarnoj skupštini BiH najavili da će na Domu naroda “pasti” usvojena Deklaracija o Pelješkom mostu, ovog puta blokiranje sjednice zbog Deklaracije neće biti moguće jer se ovo pitanje neće ni naći na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Ovo je novinarima u Sarajevu potvrdio predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović tvrdeću da je “to akt koji je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio na osnovu ovlaštenja koja ima prema Poslovniku o radu Zastupničkog doma PSBiH. Ona predstavlja stav Zastupničkog doma i kao takva se treba poštovati”, rekao je Džaferović.

Jedini potez kojeg HDZ BiH može povući sa ciljem blikiranja usvojene Deklaracije jeste potez trenutne predsjedavajuće Zatupničkog doma PSBiH, Borjane Krišto koja može odbiti objavu Deklaracije u Službenom listu BiH.

S obzirom na ranije “lukave” i interesne poteze koje su u nekoliko navrata potezali Čovićevi ljudi, sasvim je izvjestan ovakav scenario.

“Svi zvaničnici Parlamentarne skupštine BiH dužni su poštovati Ustav BiH, zakone i Poslovnik o radu Zastupničkog doma. Ne mogu ni pomisliti da bi Krišto to mogla uraditi. Sa Deklaracijom će biti postupljeno onako kako je to u njoj samoj napisano”, zaključio je Džaferović.

Haber.ba” podsjeća da je na posljednjij sjednici državcnog Parlamenta HDZ BiH na sve moguće načine pokušao zaustaviti usvajanje Deklaracije o Pelješkom mostu kojom se zabranjuje gradnja mosta na potezu koji je u vlasništvu BiH.

Podsjećamo, HDZ-ovi funkcioneri zaprijetili su kako će usvojenu Deklaraciju o Pelješkom mostu blokirati na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Zanimljivo je i da su hrvatski mediji prenosili  informaciju da se izgradnji Pelješkog u BiH suprotstavlja samo jedna politička stranka. “Haber.ba” ističe da je Deklaraciju o Pelješkom mostu potpisala većina stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH i to: SDA, SDP, SBB, SDS, Nezavisni blok, DF, A-SDA i BPS.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh