BiH

Od 1. oktobra nova pravila za pozivanje u fiksnoj telefonskoj mreži u BiH

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH obavještava korisnike fiksne telefonske mreže u Bosni Hercegovini da od 1. oktobra 2017. godine stupaju na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.

Telefon -Digitalline

Promjena se odnosi samo na pozive unutar iste mrežne grupe, tako će se umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) uz pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik i na kraju telefonski broj biranog korisnika. Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u BiH obavljati kao da su “međugradski pozivi”, navode iz RAK-a…

Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži BiH.

Vijeće RAK-a na redovnoj sjednici održanoj 22. septembra 2016. godine usvojilo je Pravilo o izmjenama pravila o planu brojeva za telefonske usluge u BiH i Pravilo o izmjenama i dopuni pravila o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u BiH, po osnovu kojeg se navedena izmjena primjenjuje, piše “Anadolu Agency”.

Za sve eventualne nejasnoće u primjeni novog načina biranja, korisnici se mogu obratiti operatorima putem besplatnih telefona za podršku, istakli su iz RAK-a.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh