BiH

KS: Kantonalni inspektori u augustu izdali 550 prekršajnih naloga

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su u augustu izvršili ukupno 1.389 kontrola.

U ovom mjesecu je radi utvrđenih nepravilnosti izdato 550 prekršajnih naloga u iznosu od 525.917 KM.

Najveći broj nepravilnosti utvrđen je u oblasti radnih odnosa gdje je otkriveno 146 radnika “na crno” i izdato 247 prekršajnih naloga u iznosu od 68.000 KM. Podnijeta su i tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom…

Kantonalni tržišno-turistički inspektori su u provedenim nadzorima izdali 183 prekršajna naloga u iznosu 332.602 KM, a najčešće konstatovan prekršaj iz njihove nadležnosti je neizdavanje fiskalnih računa, radi čega su izrekli 124 novčane sankcije.

Istovremeno, sanitarni i inspektori za hranu KUIP-a su izvršili sanitarni nadzor kod 395 subjekata u poslovanju s hranom, kojima su, radi utvrđenih nepravilnosti, izdali 120 prekršajnih naloga u iznosu od 125.315 KM.

Pored toga, inspektori su izricali i upravne mjere donošenjem ukupno 120 rješenja za otklanjanje utvrđenih nedostataka, te izdali 14 rješenja o zabrani rada, koja su donesena zbog neposjedovanja odobrenja za rad i nezakonitosti u poslovanju s hranom.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh