BiH

Povećana opasnost od odrona na bh. cestama

Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan na većini putnih pravaca u BiH. Dužih zastoja nema, a intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima.

Odron na saobraćajnici - Sutra.ba

U višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Zbog učestalih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno se izdvajau dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na vozače se apeluje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival “Drill and Chill Festival”) do 17. 09. u vremenu od 11:00 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac – Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Danas u periodu od 08 do 18 sati, izvode se radovi na dilataciji mosta na uključenju sa magistralnog puta M-17 na autoput A-1, kod naplatnog mjesta Zenica jug. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se sporije, jednom trakom -naizmjenično.

Sporije se saobraća i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh