BiH

Penzioneri prihvatili ranije usaglašene stavove sa Vladom FBiH i odgodili proteste do 25. oktobra

Savez udruženja penzionera u FBiH danas je na vanrednoj skupštini u Sarajevu prihvatio stavove koji su ranije usuglašeni s Vladom FBiH o poboljšanju standarda i položaja penzionera.

Penzioneri - Blogspot.com

Predsjednik Saveza udruženja penzionera u FBiH, Omer Omerefendić, podsjetio je da je Savez dobio pismene garancije od premijera i resornog ministra da će njihovi zahtjevi biti ugrađeni u tekst novog zakona o PIO, a od parlamenta očekuju da taj zakon bude usvojen već u ovom ili početkom narednog mjeseca.

“Proteste smo odgodili do 25. oktobra. Mislimo da bi do tada mogao da bude donesen i usuglašen novi zakon, ako ne onda ćemo organizovati proteste pred zgradom Parlamenta”, kazao je Omerefendić…

Sa predstavnicima Vlade FBiH dogovoreno je da najugroženijoj kategoriji penzionera penzionisanih do 31.07.1998. godine penzije budu povećane za deset posto, penzionerima penzionisanim od 1.8. 1998. do 31.12.2007. za pet posto (u toj kategoriji je najviše penzionera s minimalnom penzijom), a da se u aprilu naredne godine sve penzije povećaju u skladu s rastom troškova života i rastom plaća.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh