BiH

Tužilaštvo BiH: Optuženi za krađu identiteta i izradu lažnih dokumenata sporazumno priznao krivicu

Optuženi Bojan Đokić (1983), osumnjičen za krađu identiteta i izradu lažnih dokumenata, sporazumno je priznao krivicu za učešće u krivičnim djelima organizovani kriminal, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sud i Tužilaštvo BiH - Dnevni-list.ba

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH, optuženi je, u prisustvu advokata i postupajućeg tužioca, potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje krivičnih djela za koja ga tereti optužnica. Tužilac je saglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i da mu se oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, među kojima su mobilni telefoni.

Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnih djela za koja se tereti.

Optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem i obavezuje se da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh