BiH

Duraković: “Pričaju da sam oženio kćerku vojvode, ovo je prava istina”

Nekadašnji načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković kako kaže dugo je “vagao” i odlučio da preko društvenih mreža olakša dušu i kaže istinu o pričama koje kako kaže posljednjih dana kruže o njemu.

Ćamil Duraković - Anadolija

“Dugo sam razmišljao i ‘vagao’ da li ovo da kažem ovdje pred svima. I evo hoću!!! Ja sam naučio s narodom biti iskren i onda kada me moja iskrenost i naivnost skupo koštala. Prosto ne mogu više da odgovaram na pitanja mojih prijatelja širom svijeta, koji su nešto kao čuli, pa ću ovako da kažem.

Inače nisam ‘plačko’ i kada mi je najteže šutim i čuvam to za sebe. Politiku ću privremeno ostaviti po strani, mada i ovo što se dešava je direktan proizvod prljavih politika. Kaže meni jedan moj prijatelj kada ‘stranka’ hoće da te se riješi i da te diskredituje u narodu, nametnu ti tri hipoteke:

  1. Da si špijun,
  2. Da si homose*sualac i
  3. Da se ti ili ti žena, kurvate.

Zašto ovo govorim, iz prostog razloga što sam sve te faze prošao i na kraju upravo ta politika je učinila da sam izgubio i brak, jer ne može svako da podnese i preživi takve pritiske, a paraziti napadaju tamo gdje vam je najsvetije. Ono što je uslijedilo nakon toga, a na čast svima koji su tome doprinijeli, je još veći pritisak na mene i na moju porodicu.

Naime ovih dana ‘kruže priče’ okolo, a Boga mi do Sarajeva i Banja Luke dosežu, da sam se ponovo oženio. I ne bi to bilo sporno da tu gnusnu propagandu ne prenose upravo oni politički ljigavci koji ne znaju stati sve dok čovjek ne počne da ih sluša i postane im lojalan, a ja to nikad neću. Kažu da sam oženio ‘Srpkinju’ i to kćerku nekakvog vojvode, Bože sačuvaj.

Cilj ove priče je da se lično ja diskreditujem u Bošnjačkom narodu, zbog navodno mojih političkih afiniteta, i naravno njihovog straha. Dobro, ljudske šuge, drago mi je da vam je to jedini razlog i način kako da me pokušate diskreditovati. Drago mi je da to nisu talovi, šteljeni tenderi, krađe na javnim funkcijama itd. Zbog tih ljigavaca i zbog dobrog naroda bosanskog želim javno reći nisam se oženio, a pogotovo ne ‘vojvodinu kćer’ kako to kažu.

Druga stvar takođe, kada se, i ako se, budem ženio, neću to raditi kukavički i tajno, nego javno pred Bogom i narodom bez obzira ko moja izabranica bude bila!”


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh