BiH

Šta je Vučić napisao Zvizdiću nakon odlaska iz BiH

Drugog i ujedno posljednjeg dana posjete BiH, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa rukovodstvom državnog Parlamenta, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i ministrima. Uz ponovljenu poruku da je Srbija iskreni prijatelj BiH, istaknuta je i potreba dostizanja robne razmijene od dvije milijarde eura…

Vučić i Zvizdić - Faktor

Nakon, odlaska iz Bosne i Hercegovine Vučić je uputio pismo predsjedavajućem Vijeća ministara BIH Denisu Zvizdiću, čiji sadržaj prenosimo:

Ekselenciji, gospodine Denise

Želim ovim pismom da Vam zahvalim na istinskom gostoprimstvu koje ste mi ukazali, kao i članovima delegacije Republike Srbije.

Naš današnji sastanak je nastavak uspješne saradnje koju smo imali i dok sam bio presjednik Vlade Republike Srbije, kada smo i prvom zajedničkom sjednicom Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine napravili veliki korak naprijed u odnosima dvaju zemalja. Raduje me što sam i sada kod Vas vidio iskreno opredijeljenje da nastavite da sarađujete i sa novom Vladom koju vodi Ana Brnabić, posebno na projektima koji mogu da donesu ekonomski boljitak građanima Srbije i Bosne i Hercegovine.

Republika Srbija će, kao iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine i garant njenog terirorijalnog integriteta, sa svoje strane doprinijeti našim boljim političkim odnosima i većoj ekonomskoj saradnji.

Sa nadom da ću imati priliku da Vam uskoro uzvratim gostoprimstvo u Beogradu, primite izraze mog dubokog poštovanja i srdačne pozdrave.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh