BiH

Blokirana registracija lijekova u BiH

Registracija lijekova u BiH u potpunosti je blokirana već četiri mjeseca jer Vijeće ministara još uvijek nije donijelo odluku na osnovu koje bi Agencija za lijekove i medicinska sredstva (ALM) BiH plaćala mjesečnu naknadu članovima Komisije za lijekove.

Tablete - Blogspot.com

Iz Sindikata Agencije, upozoravaju da posljedice ovoga mogu biti velike i pogubne.

“Posljedica će biti, kako po zdravlje stanovništva, tako i po državni budžet, a iz razloga jer će sada one kompanije koje su blokirane zatražiti naknadu štete putem sudova. Zaista ne znam zašto Vijeće ministara i dalje ne donosi tu odluku”, kazao je predsjednik Sindikata Agencije, Ramo Rustemović.

“Da, to za blokadu registracije lijekova je tačno. A posljedica stajanja zahtjeva zbog nerada komisije mogu biti tužbe”, kazala je pomoćnica direktora Agencije za lijekove, Biljana Tubić.

Rustemović je naveo da v.d. direktora Aleksandar Zolak, koji Agencijom rukovodi proteklu godinu, posao obavlja dobro, te da je u međuvremenu uspio da isposluje i donošenje Pravilnika o lijekovima, ali da je na tome ostalo.

On upozorava da se nemogućnost rada Agencije u punom kapacitetu, bez menadžmenta, reflektira i na radno-pravni status uposlenika, razne pravilnike, pa i onaj o plaćama.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh